Tokaji Házasítás

Tokaji borrégióTokaji borvidékGodhill

Hagyományos módon, kézzel szüretelt szőlőből készült, hordóban erjesztett és érlelt bor. Furmint és sárga muskotály házasítása.

Évjárat: 2017Cukorszint: édesSzín: fehérŰrtartalom: 0,75 lAlkoholfok: 13.0 %

2 500 Ft

Pincészet

Godhill

"2007-ben vásároltam szőlőterületeimet a Padi-hegyen, az Istenhegyen, a Közép-hegyen, és a Kővágóban. Később három barátommal létrehoztam a Mádi Borház Kft-t, melynek tevékenységét 2015 szüretéig irányítottam, azóta önállóan dolgozom családom segítségével a tarcali pincénkben. Területeim talajösszetétele változatos: riolit, andezit, riolittufa, valamint a kovaüledék és zeolit, melyek egészen komoly mineralitást biztosítanak az általuk készített boroknak. Szőlőim művelése során szigorú terméskorlátozás mellett törekszem az integrált termesztési technológia irányelveinek betartására.

Boraim a helyi értékek megőrzésével, minimális technológia alkalmazásával, minimális beavatkozással, kézműves módon készülnek. Minden évjáratban csak annyi bor készül, amennyi abban az évben tökéletes lehet."

 

Borvidék

Tokaji borrégió

A Tokaji borvidék vagy Tokaj-hegyaljai borvidék (röviden Hegyalja vagy Tokaj-Hegyalja) a világ első zárt borvidéke 1737 óta. Magyarország északkeleti részén, a Zempléni-hegység déli, délkeleti lábainál található. Területe 6202 hektár. Az UNESCO Világörökség Bizottsága mint kultúrtájat 2002-ben felvette a világörökségi listára Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven.

A borvidék jelképe és egyik központja Tokaj városa, amely világhíre révén egész Magyarország jelképévé vált. A város több évszázados borászati hagyomány, különleges építészeti örökség és helyi hagyományok őrzője.

Tokaji borvidék

Neked ajánljuk