Herreberg Kadarka

Hajós–Bajai borvidékSziegl Pince


Alacsony, bakművelésű ültetvény. Két szüreti időpont 4 nap eltéréssel, majd hagyományosan kádban erjesztve. 225-ös 7 éves hordókban 8 hónapig érlelve. Ilyen mikor a fajtát nem fojtják fába, tiszta fanyarkás gyümölcs koncentrátum, szamóca, málna, cseresznye és a fajtát legjobban jellemző csipkebogyó. Ha lehet ilyet mondani, ízben még koncentráltabban köszönnek vissza a fanyarkás gyümölcsök, nagyon tiszta, egyszerűen nem lehet belekötni, finom szemcsés tannin, melynek mesteri arányban tartanak ellen a savak, gyönyörű szerkezet, mégis minden a gyümölcsökről szól. Megvan benne a légiesség, de mégis tartalmas, tiszta, élvezetes, elegáns. Egy pohár biztos nem elég.

Évjárat: 2017Cukorszint: szárazSzín: vörösŰrtartalom: 0,75 lAlkoholfok: 12.5 %

4 900 Ft

Pincészet

Sziegl Pince

A Hajósi-Pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni.

A SZőLő számunkra a hagyomány, a természet ösztönös törekvése a jóra, kivételes megértés ember és növény között.

A BoR a magány, a társaság, az öregedés, a fiatalság...SzeReTeT és szerelem, máskor bánat ás hiány.

Nem kell mindig koncepció, jobb ha az IHleT szüli. Arra törekszünk, hogy a hagyományainkat életben tartsuk és megújítsuk saját elképzeléseinkkel. Legyen az SzőLő, BoR, vagy maga az ÉleT.

Borvidék

Hajós–Bajai borvidék

Neked ajánljuk