Eger városában tevékenykedő családi borászat, mely 2005-ben alakult.
MÉNES, A HAJDANI HÍRES TÖRTÉNELMI BORVIDÉK ARAD-HEGYALJÁN,
Pincészetünk Somló déli oldalán a Kőkonyha közvetlen szomszédságában található. A Badacsonyi borvidéken, Csobánc-hegy dél-keleti részén is rendelkezünk szőlőterületekkel. Összesen öt hektáron gazdálkodunk, melynek egy részét béreljük.
Gyermekkoromban, alig elérvén az iskoláskort és a présrudat, már beavatottá lettem.
Az Alföld szívében, a Tisza ölelésében, löszös homoktalajon elterülő, egyre növekvő szőlőbirtokomon kékszőlőket szüretelek, melynek zöme Kékfrankos, Cabernet sauvignon és Zweigelt. Emellett Kadarkát és egyéb csemegeszőlőket is telepítettem.
Bodri Család és Csapat
Badacsonyra jellemző szőlőfajtákból, remek fekvésű területekről, tradícionális, kimagasló minőségű borok alkotása és a helyi csodák megismertetése a fogyasztókkal.
Magyarország déli részén, a Duna-Tisza közén elterülő Hajós-Bajai borvidéken évszázadok óta foglakoznak az itt élők szőlőtermesztéssel. A XVIII. század első felében Mária Terézia rendeletben szorgalmazta a szőlőtelepítést a vidéken.
Mind a szőlőművelésben, mind a borkészítés folyamatában elsődleges szempont a természetesség. A pincészet nem tartja magát bio szőlészetnek, vagy bio borászatnak, de az ésszerűség határait betartva próbálnak közeledni ehhez a filozófiához.
"Szegzárdi családi vállalkozásunkat 1994-ben alapítottuk. Területeink nagy része Szekszárd szomszéd falujában Sióagárdon a prémium rosé készítésre kivánlóan alkalmas Lányvár dűlőben és Szekszárd legkiválóbb vörösborokat adó Görögszó dülőben helyezkednek el.
Az Ebner Birtok
"Pincészetünk családi vállalkozásként működik a Kunsá
A Martinovics utcai látványborászatban tíz évnyi folyamatos beruházás során 1800 hl reduktív és fahordós tárolókapacitást hoztak létre (az alsó szint akadálymentesített is), melyhez 75 fő befogadására alkalmas emeleti  borkóstolóterem is tartozik, kerthelyiséggel.
"2007-ben vásároltam szőlőterületeimet a Padi-hegyen, az Istenhegyen, a Közép-hegyen, és a Kővágóban.
A Haraszthy Pincészet tökéletes hely a bor és gasztronómia kedvelőinek. Kapcsolódjon ki egy pohár borral a gyönyörű táj látványa mellett.
A Szekszárdi borvidék, Magyarország egyik legősibb bortermelő területe, ahol a szőlőművelés hagyományai a kelta korig nyúlnak vissza.
  "Világszínvonalú borokat kínálunk Önöknek. Ezt nagy nemzetközi versenyeken elért eredményeink egyértelműen igazolják."
Jekl Béla első generációs borászként 1996-ban alapította családi pincészetét, mely mára jól csengő név a villányi borokat kedvelők körében.
Család. Hagyomány. Innováció.  
A Kancellár Bírtok a Nagy-Somlói Borvidék egyik legfiatalabb pincészete.
A család évtizedek óta borászattal foglalkozik. Szilvabort először egy vendéglőben kóstoltak, ami azonnal ihletet adott, majd több év kitartó munka és kísérletezés után 2006-ban készült el első szilvaboruk.
Családi pincészetünk a horvátországi Csúza községben található, ahol generációk óta foglalkozunk szőlőműveléssel és borkészítéssel.  Jelenleg 15 hektár szőlőterülettel gazdálkodunk.
"Pincészetünk és szőlőbirtokunk a Balatonfüred-Csopaki Borvidéken található, Balatonakali szőlőhegyének (Fenye-hegy) nyugati irányból a legelső pincéi.
A borászatot 1999-ben Krasznabélteken alapították tudatos, komoly hagyományokon alapuló, a szakma iránti szeretetből és elkötelezetségből, akkor amikor senki nem hit abban, hogy a cég úttörő lesz a régióban, megalapozva az észak-erdélyi szőlőtermesztést.
1998-tól családunk felismerve a területben rejlő potenciált elkezdte a felaprózódott területek újraegyesítését, ami jelenleg  összefüggően több mint ötven hektár termőföldön 40 hektár szőlőültetvény.
Szent Benedek Pincészet alapítója és tulajdonosa Dr. Farkas Géza, aki a kilencvenes évek végén szeretett bele Tokaj-hegyaljába.
A Hajósi-Pincefalu szívében található kézműves, családi borászatunk. Saját művelésű szőlőültetvényeinken gazdálkodva igyekszünk évről-évre fejlődni és szép borokat készíteni.
Az ember szeresse a helyet, ahol él! Ha ezt képes megmutatni Vendégeinek is, akkor a harmónia tökéletes! CSALÁD ÉS TRADÍCIÓ
Pincészetünk 2001-ben alakult Szekszárdon, kis családi vállalkozásként, mely 7 hektáron gazdálkodik, illetve további néhány hektárról dolgoz fel szőlőt.
A gyökerek meghatározóak az ember életében. Régi nemesi családok, s azok leszármazottai érzik fontosnak, hogy visszatérjenek az ősi hazába.
  Ahogy olyan sok más történet egy építész életében, a mi sztorink is egy épülettel indult: egy füredi villával.